(ВІДЕО) Коли час йде на секунди

НАЗАД
28 сiчня 2024 09:53

Домедична допомога під вогнем та евакуація у більш безпечну зону – найвідповідальніший етап для санітарного інструктора під час бойових дій.

Прикордонники пройшли вишкіл санітарних інструкторів, де навчались визначати поранення, надавати первинну допомогу та вірно розраховувати свої дії у зоні під вогнем та зоні тактичних умов. На контрольно-перевірочному занятті завданням бійців була евакуація поранених із зони CUF (Combat Unit of Fire) в зону TFC (Tactical Field Care), а потім – у безпечний сектор укриття, а також надання первинної домедичної допомоги за алгоритмом M.A.R.C.H.

Умови максимально наблизили до бойових, застосувавши піротехнічні засоби, LASERTAG та складні імітаційні поранення.

Ідентифікувати травми у червоній зоні та стабілізувати стан пацієнта завжди складно, адже бійці зазвичай знаходяться під вогнем.

Прикордонник на псевдо «Кабан» вже брав участь у бойових діях як санінструктор, але наразі набув нового досвіду.

«Найскладніше для санінструктора – швидко та правильно ідентифікувати усі поранення та, після надання первинної допомоги, евакуювати його до зони тактичних умов, – ділиться досвідом прикордонник. – Помилки на полі бою вартують життя, тому краще сотні разів повторити все під час навчань, аби уникнути критичних ситуацій під час бою».

Державна прикордонна служба України реформується та переозброюється за стандартами ЄС та НАТО.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси